Dypvevsmassasje oppretter en større spenningsavlastende respons enn den klassiske massasjen ved å fokusere på dypere muskler. Behandlingen er en blanding av klassiske massasjegrep med et økt trykk, der målet er å redusere muskelspenninger, løse opp muskelknuter og å gjenopprette bevegelighet. 


Under behandlingen

Massøren vil fokusere på områder av kroppen der du kan føle eventuelle spenninger og smerter. Det vil bli lagt vekt på god kommunikasjon i begynnelsen og under behandlingen, slik at behandlingen blir gjennomført i henhold til de spesifikke ønsker for besøket. Musklene dine må være avslappet, og du kan bli bedt om å puste dypt for å gjøre det mulig for massøren å nå den dype muskulaturen.

En studie gjort av Journal of Alternative and Complementary Medicine viser at menneskers blodtrykk synker etter bare 45 til 60 min med dypvevsmassasje. I tillegg viser en analyse fra Journal of Clinical Psychiatry at deep tissue behandlinger senker hjerterytmen og produksjonen av stresshormoner, samtidig som det gir en økning i produksjonen av vårt naturlige lykkehormon Oxytocin og Serotonin.